Teamontwikkeling

In onze trajecten helpen wij teams op weg in het realiseren van teamgestuurde professionalisering. Het talent in een team (professioneel kapitaal) en de specifieke leervragen die een rol spelen, vormen twee belangrijke uitgangspunten in onze aanpak. De startsituatie is in ieder team uniek.

Onze experts geven jouw team concrete handvatten om zelf vorm te geven aan gezamenlijke leeractiviteiten die zijn gericht op teamontwikkeling. Na onze trajecten kunnen jullie zelfstandig aan de slag met de evidence-informed methodiek, werkvormen en materialen die blendIN meegeeft.

In dit traject wordt een team begeleid in het realiseren van een teamgestuurde intervisiecyclus. Samen leren door te doen staat centraal. In vier intervisiebijeenkomsten worden professionals meegenomen in het theoretisch kader en de intervisiemethodiek van blendIN. Het traject heeft een interactieve insteek. Het team doet ervaring op met diverse innovatieve en effectieve werkvormen. De populairste werkvormen in dit traject zijn gestoeld in onze methodiek voor video-intervisie.

Tijdens de intervisiebijeenkomsten wordt impliciete kennis expliciet gemaakt en geborgd, want het talent binnen het team vormt een bepalende pijler. De insteek en thematiek tijdens de bijeenkomsten wordt goed afgestemd met de groep om teamgestuurde professionalisering mogelijk te maken. Zo is een team na dit traject in staat om het écht zelf te gaan doen.

Bij onze trajecten teamgestuurde intervisie voor onderwijsprofessionals werken wij samen met de onderzoekers van urbanTQ. In dit (team)traject staat de grootstedelijke onderwijscontext centraal en krijgt het urbanTQ van docenten een positieve impuls.

In vier bijeenkomsten worden docenten meegenomen in het theoretisch kader en de intervisiemethodiek van urbanTQ. Het traject heeft een interactieve insteek waarin video-fragmenten en activerende werkvormen een centrale rol spelen. Hiermee wordt impliciete kennis expliciet gemaakt en geborgd, want het talent binnen het team vormt een bepalende pijler. De insteek en thematiek tijdens de bijeenkomsten wordt goed afgestemd met de docenten om teamgestuurde professionalisering mogelijk te maken.

Na afloop van dit traject beschikt een team over;

  • Een evidence-informed intervisiemethodiek
  • Een gedeelde teamtaal voor reflectief dialoog
  • Een repertoire aan effectieve werkvormen voor (video)intervisie
  • De autonomie om de intervisiecyclus zelfstandig voort te zetten na het traject
  • Concrete handvatten voor uitdagingen in de klas (onderwijs)
  • Een theoretisch kader voor de stedelijke context (onderwijs)

Trajectinformatie

​Traject Teamgestuurde intervisie
• Intake
• 4 bijeenkomsten (2- 3 uur)
• Handleiding teamgestuurde intervisie
   theoretisch kader, methodiek, werkvormen, tips & tricks
• Materialen voor het team
• Follow-up

Interesse?

Ieder traject zal in afstemming ontwikkeld worden en bestaan uit theorie, methodiek, tips en handvatten die passen bij de deelnemers en de doelstellingen van de organisatie.

Neem direct contact met ons op via mail of vul het contactformulier in en vraag naar de mogelijkheden. Ons team helpt je graag verder!

Direct contact

Ben je enthousiast geworden en wil je meteen contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek of offerte? Vul dan onderstaand contactformulier in en we nemen snel contact met je op.