blendIN solutions

Learner Persona

Voorkom een mismatch met je doelgroep: maak eerst een Learner Persona

Wij horen het helaas heel vaak. Organisaties die een prachtige training, online academy of e-learning hebben ontwikkeld…en dan is er geen afname. De doelgroep ziet het simpelweg niet zitten. Er is ergens een mismatch. Zonde, toch? Heb je met de beste intenties enorm veel tijd en geld gestoken in een leertraject en dan slaat het niet aan…

Om dit te voorkomen, raden wij aan om altijd te beginnen bij het scherpstellen van jouw doelgroep.
Dit kun je heel praktisch aanvliegen door een Learner Persona te maken. Die gebruik je vervolgens
als kompas voor het uitstippelen van een effectief leertraject.

In deze collectie vind je inspiratie, tips en tools over dit thema.

Learner Persona collectie

Boekentip

Het maken van een Learner Persona is geworteld in human-centered design. Dit is ook beter bekend als Design Thinking.

Je maakt een Learner Persona in de empathiefase van het Design Thinking Process. Zo stap je in de schoenen van de doelgroep voor wie jouw leertraject of -product is bedoeld. Dat helpt om iets te ontwikkelen dat goed matcht.

Wil jij ook aan de slag met Design Thinking? Dan is deze leestip wat voor jou!

Workshop

Creëer boeiende en effectieve leerervaringen voor jouw doelgroep! 🎯

Ben je op zoek naar een inspirerende workshop over de ontwikkeling van effectieve leertrajecten? Dan is onze Learner Persona workshop wat voor jou!

Onze workshop is bedoeld voor organisaties die ervoor willen gaan zorgen dat (blended) leertrajecten beter aansluiten op de beoogde doelgroep(en). Ideaal voor als je op het punt staat om een nieuw leertraject te ontwikkelen of een bestaand leertraject wilt optimaliseren!

Traject

Ons Learner Persona traject is bedoeld voor organisaties die zelf Learner Persona Profielen willen gaan maken om ervoor te zorgen dat (blended) leertrajecten beter aansluiten op de beoogde doelgroepen.

Kijktip

Ga je starten met het (door)ontwikkelen van een leertraject en wil je er zeker van zijn dat het goed aansluit bij de mensen voor wie het bedoeld is? Dan is deze tip van Nicole van ’t Wout iets voor jou.

Video afspelen over Learner Persona kijktip

Tools

We hebben alle handige tips en hulpmiddelen om aan de slag te gaan met een Learner Persona voor jullie verzameld in een handige Toolkit!

Dit een verzameling van de serie tools over het thema Learner Persona die wij samen met Katapult hebben ontwikkeld voor lerende organisaties.

Inspiratie