blendIN solutions

Learning + Community

Lerende teams kunnen samen innoveren, kwaliteit borgen en de groei van een organisatie optimaliseren. Om een gezonde, effectieve learning community te kunnen vormen, is het belangrijk om aandacht te besteden aan zowel het vormen van een community als aan de activiteiten die worden ondernomen om samen te leren. Het één gaat niet zonder het ander.

In deze collectie vind je inspiratie, tips en tools over dit thema.

Learning community sfeer

Tips

Empathie is een belangrijk ingrediënt voor verbinding. En verbinding is weer essentieel in gezonde, lerende teams. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen sympathie en empathie? Wij vonden er een mooi filmpje over.

Video afspelen over Learning community videotip

Iedere maand delen wij ons favoriete boek rondom een specifiek thema. Deze keer is dat het boek Think Again: The Power of Knowing What You Don’t Know  van Adam Grant. Een aanrader voor teams die samen leren & innoveren!

Learning community boekentip
In dit boek leer je van Adam Grant waarom van gedachten kunnen veranderen (rethinking) een superskill is. Een van onze favoriete uitgangspunten in dit boek is dat je (als team) pas aan het leren bent als men niet blijft hangen in de bevestiging van heersende overtuigingen.

“The purpose of learning isn’t to affirm our beliefs; it’s to evolve our beliefs.”

- Adam Grant

Je krijgt handvatten om samen de mentale flexibiliteit en de attitude van een nieuwsgierige wetenschapper te kunnen ontwikkelen.
Ja, dit wil ik!

Verhalen

Sommige lerende teams of intervisiegroepen hebben
een soort X-factor. Als de deelnemers bij elkaar komen
is er altijd sprake van diepgaande kennisuitwisseling en
reflectie. Supermooie bijeenkomsten met een hele fijne
sfeer. Nicole schreef er een blog over.

Je zit als team op een schatkist vol kennis en expertise.
Maar hoe kun je een begin maken met duurzame kennis-deling? Hoe borg en versterk je het informele leren op
een slimme manier? We geven je een kijkje in de keuken
bij het Centrum van Thuisbeademing. Lees hier meer.

Werkvormen

Wil jij op een praktische manier terugblikken met je team op een project of een jaar? De lessons learned verzamelen en het de volgende keer (nog) beter doen? Dan is deze werkvorm iets voor jullie!

Inspiratie