blendIN solutions

Workshop Learner Persona

Learner Persona workshop

Workshop Learner Persona

Voorkom een mismatch met je doelgroep: maak eerst een Learner Persona

Wij horen het helaas heel vaak. Organisaties die een prachtige training, online academy of e-learning hebben ontwikkeld…en dan is er geen afname. De doelgroep ziet het simpelweg niet zitten. Er is ergens een mismatch. Zonde, toch? Dan heb je (met de beste intenties) enorm veel tijd en geld gestoken in een leertraject wat niet aanslaat.

Daarom raden wij aan om altijd te beginnen bij de doelgroep. Dit kun je heel praktisch aanvliegen door een Learner Persona te maken. Dat is een fictief profiel van de doelgroep voor wie een leertraject is bedoeld. Dit Learner Persona Profiel gebruik je als kompas voor het uitstippelen van een effectief leertraject.

Leer je doelgroep kennen

Over deze workshop

Wil je ervoor zorgen dat een (blended) leertraject goed matcht met jouw doelgroep? Tijdens deze interactieve workshop krijg je praktische tips om zelf een Learner Persona te maken. We gaan aan de slag met learner centered design. Een leerexpert van blendIN neemt jullie stapsgewijs mee in deze aanpak.

We beginnen met een stukje theorie: wat is een Learner Persona eigenlijk en waarom is het een belangrijke tool voor de ontwikkeling van effectieve leertrajecten? Vervolgens gaan we samen aan de slag met praktische werkvormen en thema’s voor de ontwikkeling van een Learner Persona Profiel. We gaan in gesprek over leervoorkeuren en best practices voor de doelgroep. Als afsluiter krijgen jullie praktische handvatten van ons om morgen zelf een begin te kunnen maken met de ontwikkeling van een Learner Persona.

Het programma in vogelvlucht

Na deze workshop ontvangen jullie onze Handout Learner Persona. Hierin krijg je praktische tips om morgen zelf aan de slag te gaan met dit thema.

Programma workshop learner persona

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor organisaties die ervoor willen gaan zorgen dat (blended) leertrajecten beter aansluiten op de beoogde doelgroep(en). Ideaal voor als je op het punt staat om een nieuw leertraject te ontwikkelen of een bestaand leertraject wilt optimaliseren!

Opbrengsten van deze workshop

Zij gingen je voor

Logo Slim Werkgeven
Logo Platform Talent voor Technologie
Logo MKBIdee
Logo Katapult
Logo Erasmus MC
Logo Hogeschool Rotterdam

Creëer impact

Wil je ervoor zorgen dat leertrajecten beter aansluiten op jullie beoogde doelgroep?